Fiul președintelui american, Hunter Biden, pus sub acuzare pentru fraudă fiscală

0

Fiul președintelui american, Hunter Biden, a fost pus oficial sub acuzare în California, pentru evaziune fiscală, nedeclararea și neplata impozitelor și depunere a unor declarațiilor fiscale false. Acesta este acuzat că nu și-a declarat corect venituri de peste opt milioane de dolari din străinătate, inclusiv din China și Ucraina.

Potrivit rechizitoriului, Hunter Biden, în vârstă de 53 de ani, a prejudiciat statul California cu cel puțin 1,4 milioane de dolari, din 2016 și până în 2019, când a câștigat peste 7 milioane de dolari în venituri din străinătate, inclusiv plăți pentru serviciul său în consiliul de administrație al companiei ucrainene de gaze naturale Burisma, precum și din contractul cu o mare companie energetică din China.

Alte 1,2 milioane de dolari le-a primit în 2020, iar rechizitoriul mai arată că Hunter Biden a preferat să cheltuie banii pe „un stil de viață extravagant”, pe droguri, „escorte” şi pentru maşini şi haine de lux.

Procurorii arată că fiul președintelui american nu a depus la timp declarațiile fiscale pentru un număr de ani, iar când a făcut-o, în 2018, acestea includeau declarații false care i-au redus sumele de plată prin deduceri nemeritate ce sunt acordate oamenilor de afaceri.

În apărarea sa, Abbe Lowell, avocatul lui Hunter Biden a declarat că dosarul e unul politic.

„Dacă numele de familie al lui Hunter ar fi fost altul decât Biden, acuzațiile nu ar fi existat”.

Această nouă inculpare înseamnă că fiul preşedintelui SUA, deja urmărit penal pentru deţinere ilegală de armă, ar putea fi judecat de două ori anul viitor, în timp ce tatăl său încearcă să fie reales la Casa Albă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata