Flashmob în fața Ambasadei Federației Ruse din Moldova

0

Asociația „UNIREA-ODIP” a organizat luni, 4 aprilie, un flashmob în fața Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, condamnând acțiunile Rusiei în Ucraina.

Manifestanții au venit cu pancarte și drapele ucrainene, printre ele strecurându-se și un drapel de culoare neagră, transmite democracy.md cu referire la zdg.md.

În cadrul manifestației, la care au participat circa zece tineri, organizatorii au adus două butelii de apă, amestecată cu guașă de culoare roșie, care, potrivit lor, simbolizează sângele civililor ucraineni uciși de către forțele ruse, în timpul războiului din Ucraina.

„Apa cu guașă nu este toxică. Se spală cu un jet de apă, dar are o semnificație simbolică. Ea reprezintă sângele oamenilor nevinovați, care au fost omorâți în acest război. Peste tot unde vin rușii este sânge, criminalitate și moarte. (…)”, a spus organizatorul flashmobului, Vlad Bilețchi, președintele Partidului Politic AUR. 

Participanții la protest nu s-au putut apropia de sediul ambasadei ruse la Chișinău cu sticlele de apă amestecate cu guașă întrucât zona a fost păzită de polițiști.

„Ocupanții vor sânge – sânge le-am adus. Dacă vor vrea pământ – și pământ le vom aduce”, a spus unul dintre protestatari, pe nume Marin. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata