Flashmob în fața Președinției: Ei s-au îngrădit cu garduri de fier, iar poporul îndură foame

0

Un nou flashmob a fost organizat astăzi, în fața Președinției. Zeci de oameni au lovit cu linguri în cratițe. Ei au sugerat în acest mod că poporul nu are ce mânca și sărăcește în fiecare lună.

Consilierul fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”, Iurie Cuznețov, a condamnat faptul că președintele Maia Sandu nu a scos gardul din fața instituției, așa cum a promis în campania electorală.

„În timp ce ei se înconjoară cu garduri din fier, poporul îndură foame. Oamenii nu vor mai putea mâine să plătească pentru serviciile de întreținere, nu vor putea cumpăra alimente. Pensia nu doar că nu permite supraviețuirea, ea nu acoperă nici cheltuielile pentru o săptămână”, a subliniat Cuznețov.

Liderii acțiunii de protest au mai menționat că guvernarea vrea să provoace genocid, vrea să-i determine pe cetățeni să-și ia lumea în cap și să plece din țară.

„Noi nu vom ceda, noi îi vom face pe ei să plece, noi vom obține demisia lor!”, a mai spus Cuznețov.

Înainte de începerea manifestației, administrația Președinției a încuiat poarta, pentru ca oamenii să nu aibă acces după gard. Asta deși, în campania electorală pentru prezidențiale, Maia Sandu sublinia că Președinția trebuie să fie o instituție deschisă pentru popor și a promis că gardul de fier va fi scos.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata