Flashmob la Președinție: Scoateți interdicția aplicată lui George Simion

0

Mai mulți membri ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au organizat un flashmob în fața Președinției Republicii Moldova, unde au cerut anularea interdicției aplicate liderului unionist George Simion.

Potrivit unioniștilor, au trecut trei ani de la aplicarea interdicției, iar George Simion, care este în prezent deputat în Parlamentul României, nu poate intra în Republica Moldova, transmite democracy.md cu referire la Știri.md.

„Procesul de expulzare a fost realizat de ofițerii SIS cu grave încălcări ale procedurii și fără vreun motiv întemeiat, or George Simion nu a încălcat legislația Republicii Moldova și nu a reprezentat niciodată un pericol pentru securitatea statului.

De la decizia politică luată atunci de Biroul de Migrație și Azil au trecut trei ani, iar potrivit legislației Republicii Moldova, aceasta poate fi revizuită.

Acest lucru însă nu s-a mai întâmplat, iar George Simion, în pofida faptului că reprezintă statul român în calitatea sa de deputat în Parlamentul României și deține pașaport diplomatic, nu poate intra în continuare în Republica Moldova. Din punctul nostru de vedere, acest lucru este un abuz, iar decizia din 2018 a fost una eminamente politică”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AUR Moldova.

În context, unioniștii de la AUR au depus un demers în adresa Președinției.

„Solicităm Președinției să se documenteze de la Biroul de Migrație și Azil și Serviciul de Informații și Securitate cu privire la motivele menținerii deciziei din 1 octombrie 2018, prin care George Simion a fost expulzat din Republica Moldova.

Totodată, cerem instituției să iasă cu o poziție publică și să ceară de la organele de drept sancționarea persoanelor responsabile care și-au depășit atribuțiile de serviciu atunci când l-au expulzat pe George Simion din Republica Moldova, dar și scoaterea interdicției aplicată abuziv lui George Simion”, se arată în demersul AUR.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata