Flashmob tăcut în adresa judecătorilor Curții de Apel Bălți: Locuitorii au cerut să nu le fie furat din nou dreptul la vot

0

Sute de bălțeni au venit astăzi, la ora 7:30, în fața Curții de Apel Bălți pentru a întâlni judecătorii și a-și exprima dezacordul în raport cu acțiunile lor prin intermediul unui Flashmob tăcut. Astăzi se examinează contestația depusă de avocații Arinei Corșicova, după ce Judecătoria Bălți a menținut decizia Consiliului Electoral de Circumscripție de a o scoate din la alegeri, din motive absolut nejustificate și fără temei legal.

Manifestanții au venit însoțiți de pancarte pe care scrie că vor să aibă loc un proces echitabil, iar dreptul lor de a alege să nu fie îngrădit pentru a treia oară.

Pe pancarte era scris: „Vrem dreptate”; „Pentru justiție corectă”;„ Dați-le oamenilor votul înapoi”; „Ajunge să vă bateți joc”; „Oferiți-i orașului o șansă”; „Arina este primarul nostru”; „Arina – o șansă pentru Bălți”.

Arina Corșicova susține că ea și echipa care o susține vor lupta până la urmă, dar speră că decizia Curții de Apel Bălți va fi în favoarea bălțenilor.

„Desigur, eu și toți locuitorii din Bălți așteptăm această decizie. După cum v-am spus, ne vom lupta până la capăt și sper ca instanța să ia o decizie în favoarea bălțenilor. Nu în folosul meu, Arina Corșicova, ci de dragul viitorului strălucit al municipiului Bălți și al tuturor locuitorilor din Bălți” a scris în ajun pe pagina sa de socializare Arina Corșicova.

Și deputatul Marina Tauber a declarat în ajun că este timpul să se pună capăt ilegalităților comise în privința oamenilor susținuți de Ilan Șor pentru a treia oară consecutiv.

„Presiunea asupra unui alt candidat, susținut de echipa lui Ilan Șor, inclusiv după interzicerea ilegală a participării mele la alegeri, arată adevărata față a actualei guvernări. Nu vom vorbi, astăzi, despre sistemul judiciar, deoarece majoritatea judecătorilor se află sub aceeași presiune din partea PAS și a Maiei Sandu. Alegerile locale din întreaga țară au arătat cât de mult a scăzut încrederea oamenilor în guvernul antipopular reprezentat de PAS”, a menționat deputatul.

Candidatul Partidului „Șansă” la funcția de primar al municipiului Bălți, Victoria Șapa, scoasă din alegeri cu doar două zile înainte de scrutin, și-a exprimat speranța că de această dată, magistrații vor lua o decizie corectă și legală.

„Este un moment foarte important în istoria noastră. Acesta este încă un episod, deja al treilea la număr, al înlăturării candidaților care se străduiesc să facă Bălțiul mai bun. Dar eu cred că dreptatea va învinge și ne vom aminti despre aceste evenimente zâmbind, pentru că sunt atât de absurde. Cred că Arina Corșicova va participa la al doilea tur de scrutin pentru funcția primar și va câștiga!”, a spus Șapa.

Menționăm că la alegerile din 5 noiembrie, adică în primul tur de scrutin, Arina Corșicova a acumulat 21,52% din voturile bălțenilor.

    

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata