Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a pierdut 7 miliarde de dolari în doar câteva ore

0

Averea lui Mark Zuckerberg a scăzut cu aproape 7 miliarde de dolari în câteva ore, miliardarul coborând o poziţie în clasamentul celor mai bogaţi oameni, întocmit de Bloomberg, pe locul cinci, după Bill Gates. Căderea vine după acuzaţiile unei avertizoare de integritate şi pana celor trei mari platforme deţinute de Facebook.  

O vânzare în masă de acţiuni ale gigantului digital a scăzut preţul acestora cu aproximativ 5% luni, fapt ce s-a alăturat unei scăderi de aproape 15% de la mijlocul lunii septembrie, transmite Bloomberg.

Averea lui Zuckerberg a scăzut la 120,9 miliarde de dolari, mai mică decât cea a lui Bill Gates, potrivit Indexului Bloomberg al Miliardarilor. El a pierdut din 13 septembrie până acum aproximativ 19 miliarde de dolari, de la aproape cei 140 de miliarde de dolari pe care îi deţinea.

Pe 13 septembrie, Wall Street Journal a început să publice o serie de articole bazate pe documente interne ce arată că Facebook ştia despre diverse probleme ale produselor sale – precum Instagram dăunează sănătăţii mentale a adolescentelor şi dezinformarea privind revolta de pe 6 ianuarie de la Capitoliul din Washington – în vreme ce public minimiza impactul acestora.

Informaţiile au atras atenţia oficialilor guvernamentali iar luni un fost manager din companie a prezentat chiar ea problemele. Facebook a răspuns prin sublinierea faptului că problemele cu care se confruntă produsele, inclusiv polarizarea politică, sunt complexe şi nu sunt provocate doar de tehnologie.

„Cred că le dă oamenilor comfortul să se gândească că trebuie să existe o explicaţie tehnologică sau tehnică pentru problema polarizării politice din SUA”, a precizat, pentru CNN, Nick Clegg, vicepreşedintele Facebook pentru afaceri globale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata