Fostul director Air Moldova, Iulian Scorpan, ar fi prejudiciat compania cu peste un milion de lei

0

Procuratura Anticorupție anunță despre încheierea urmăririi penale și transmiterea dosarelor penale în instanța de judecată pe numele a două persoane din cadrul organelor de conducere a fostei Întreprinderi de Stat Compania Aeriană „Air Moldova”, fiind vorba, potrivit ZdG, inclusiv de fostul director, Iulian Scorpan. Instituția  precizează că este vorba de un prejudiciu ce depășește un milion de lei.

Procuratura Anticorupție menționează că cei vizați sunt învinuiți de faptul că au abuzat de atribuțiile acordate de a asigura efectuarea auditului rapoartelor financiare, contrar prevederilor legale, urmărind scopul tăinuirii situației financiare a întreprinderi.

În rezultat, a fost periclitată activitatea societăților de audit care urmau a efectua auditul anual obligatoriu, prin neprezentarea la timp și în volum deplin a informației necesare. Din această cauză, nu a existat claritate în privința situației financiare a întreprinderii în perioada anilor 2014-2016.

„În circumstanțele reiterate, urmare a decontării nejustificate a sumelor de bani pentru efectuarea auditului, în lipsa opiniei auditorului asupra situațiilor financiare ale ÎS CA „Air Moldova”, Întreprinderii de stat, i-a fost cauzat un prejudiciu material în sumă totală de 1 044 325, 15 lei, inclusiv TVA”, se menționează în comunicatul Procuraturii Anticorupție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata