Franța, mai aproape de Chișinău. Ceban:„Ne propunem să avansăm în cooperarea frumoasă cu localitățile din Franța”

0

Cooperarea dintre Chișinău cu localitățile din Franța, proiecte comune și profile investiționale. Sunt doar câteva din subiectele discutate astăzi de către primarul general, Ion Ceban cu Ambasadorul Franței, Graham Paul, în cadrul unei întrevederi la Primăria Chișinău.

„O discuție foarte bună despre cooperarea pe care o are Chișinăul cu localitățile din Franța, dar și despre proiecte pe care le putem iniția. Am salutat deschiderea Oficiului Agenției Franceze pentru Dezvoltare împreună cu care am inițiat discuțiile pe mai multe segmente din care ar trebui să rezulte proiecte investiționale în domeniile: Transport și Mobilitate, Apă și Canalizare, Eficiența Energetică și Sănătate. Mandatul de activitate al Agenției va permite instituirea unor mecanisme de asistență pentru primăria Chișinău în domeniul Parteneriatelor Publice Private, sector foarte dezvoltat în localitățile din Franța”, a menționat Ion Ceban.

Chișinăul este înfrățit cu orașul Grenoble din Franța iar municipalitatea își propune să avanseze în planul cooperării reciproce, dar și să inițieze parteneriate noi cu alte localități din Franța, a menționat edilul capitalei în cadrul discuției.

„În prezent, între Primaria mun. Chișinău, Direcția generală asistență medicală și socială și Spitalul Clinic Municipal “Gh. Paladi” avem stabilite frumoase relații de colaborare cu reprezentanții comunității neonatal-pediatrice din Franța. A fost semnat Acordul de colaborare AP-HP Franța și SCM ”Gh. Paladi”, cu întocmirea planului de instruiri și schimb de experiență a specialiștilor neonatologi”, a menționat Ion Ceban.

În contextul organizării în acest an de către Primăria Chișinău a primului Forum Economic de anvergură, în care urmează a fi prezentate peste 60 de profile investiționale, edilul capitalei a lansat invitația de participare la Forum companiilor Franceze și celor interesați să investească în Chișinău. Forumul Economic Chișinău va avea loc în luna octombrie, anul curent.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata