Gavrilița, despre noul tarif la gaz

0

Prim-ministra, Natalia Gavrilița, a cerut jurnaliștilor să afle de la ANRE de unde s-a ajuns la tariful de aproape 30 de lei la gaz. Asta după ce astăzi, Agenția a aprobat solicitarea companiei Moldovagaz și stabilit un nou preț din 1 octombrie.

„Trebuie să întrebați ANRE cum s-a ajuns la aceste calcule. Vedem că cresc prețurile la nivel internațional, dar ne dăm seama că este o limită –  cât pot să își permită oamenii, de aceea Guvernul vine cu aceste programe de ajutor pentru oameni.

Anul trecut am orientat peste 1,7 miliarde lei pentru gospodării casnice și peste 600 mil. lei pentru antreprenori, anul acesta lucrăm la programul de vulnerabilitate energetică și vom examina posibilitățile de a susține financiar oamenii să își plătească facturile.

În același timp sezonul de încălzire nu a început. Avem aceste costuri mari de achiziții, așteptăm 1 octombrie să trecem la o nouă formulă să ne ofere un preț avantajos. Urmărim piețele internaționale, dar îndemn toată lumea să fim solidari”, a declarat Gavrilița.

La data de 23 septembrie 2022, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în ședință publică, noile prețuri reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz”.

Este vorba despre un preț de 29,27 lei pentru 1 m3 de gaze.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata