Gavriliţa: „Republica Moldova se teme de o posibilă invazie militară a Rusiei”

0

„Republica Moldova se teme de o posibilă invazie militară a Rusiei, însă autorităţile fac tot posibilul pentru a se asigura că luptele nu escaladează şi pentru a menţine pacea”. Declaraţia a fost făcută de prim-ministra, Natalia Gavriliţa, într-un interviu pentru CNN.

Întrebată dacă este îngrijorată că armata rusă ar putea ataca şi Moldova, Natalia Gavriliţă a spus că „este un risc şi deocamdată un scenariu ipotetic, dar dacă operaţiunile militare se deplasează mai departe spre sud-vestul Ucrainei şi spre Odesa, atunci sigur autorităţile suntem foarte îngrijorate”. 

„Suntem îngrijoraţi, desigur, acesta este un risc, deocamdată este un scenariu ipotetic, dar dacă operaţiunile militare se deplasează mai departe spre sud-vestul Ucrainei şi spre Odesa, atunci sigur că suntem foarte îngrijoraţi, mai ales ţinând cont de faptul că sunt trupe pe teritoriul regiunii secesioniste Transnistria. Facem tot posibilul pentru a menţine pacea şi stabilitatea şi pentru a ne asigura că luptele nu escaladează”, a spus Gavriliţa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata