Gavrilița spune că scumpirea carburanților și fertilizanților ar trebui să fie o motivație pentru agricultori: “S-au scumpit și produsele alimentare”

0

Premierul Natalia Gavrilița este de părerea că majorarea prețurilor la carburanți și fertilizanți nu ar trebui să fie o descurajare pentru agricultori, ci o “motivație”. În cadrul unei emisiuni la Teleradio-Moldova, Gavrilița a precizat că se scumpesc și produsele alimentare, iar drept urmare fermierii vor avea de câștigat.

“Într-adevăr ne confruntăm cu această criză la nivel internațional, unde prețurile au luat-o razna și la fertilizanți, motorină, gaze, electricitate, este un fenomen global. În același timp au crescut și prețurile la produsele alimentare. Este foarte dificil pentru cetățeni, dar pentru agricultori trebui să fie o motivație că investițiile lor vor da roade atunci când vor strânge roada. Noi ne asigurăm prin indexarea pensiilor, creșterea veniturilor populației, prin aceleași compensații că cetățenii au puterea de cumpărare ca să existe cerere pentru produsul agricultorilor”, a declarat Natalia Gavrilița.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata