Gazul s-a scumpit cu 700%, lumina cu 300%, iar ANRE ajustează prețul la apă doar cu 40%

0

„Gazul s-a scumpit cu 700%, lumina cu 300%, iar ANRE ajustează prețul la apă doar cu 40%, iar noi avem cel mai scump gaz din lume și cea mai ieftină apă din Europa”, cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi de la Primărie.

„Exact așa stimați „Colaboratori” PAS abordați toate subiectele și problemele de importanță majoră pentru Republica Moldova. Am văzut toată această epopee cu Apă Canal. Vă este drept în cot despre faptul că din 1 februarie Chișinăul poate rămâne fără apă din cauza voastră, deoarece ați scumpit totul, mai nou am văzut că vreți să scumpiți și medicamentele.

Deci repet pentru toată lumea. Dacă nu se scumpea gazul 700%, energia electrică de 300 de procente Apă Canal, poate făcea față. În condițiile în care nu se făcea asta, poată rezistam.

Deși costurile trebuiau de ani de zile ajustate. Din cauza politicului doar în Chișinău practic unicul oraș din Europa și unica localitate din R. Moldova a rămas de 10 lei. ANRE a ajustat tariful la apă doar cu 40%. Astăzi este practic cea ai ieftină din țară și din Europa. Până în 2022, Primăria Chișinău a achitat creditele luate de celelalte conduceri de la Primărie – în valoare de 128 de milioane de lei, pentru Primărie.

În condițiile scumpirilor făcute de buna guvernare, Apă Canal nu există pe Duhul Sfânt. Cheltuielile au crescut la fel, considerabil pentru întreprindere”, a declarat Ceban.

Edilul spune că guvernarea a tergiversat ajustarea costurilor și anume asta a dus ca în ultimele două luni să se acumuleze datoria pentru energia electrică de 78 de milioane de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata