Germania va livra R. Moldova încă 14 transportatoare blindate Piranha, dar și sisteme de apărare aeriană

0

Germania va fi întotdeauna de partea Republicii Moldova, care este parte a Uniunii Europene și va livra R. Moldova încă 14 transportoare blindate Piranha. Anunțul a fost făcut de ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, în cadrul unei conferințe comune cu ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

Șeful de la apărare a mulțumit partenerilor germani pentru asistența oferită și a menționat că vizita de astăzi coincide cu ceremonie de recepționare a unui lot de asistență pentru Armata Națională.

„Asistența oferita astăzi reprezintă încă un pas important în eforturile comune de modernizare a armatei și în special de asigurare a efectivului cu echipamente. Echipamentele destinate personalului militar vor îmbunătăți considerabil situația la capitolul gestionarea situațiilor medicale de urgență și acordarea primului ajutor în condiții de teren. Acestea sunt doar o parte din bunurile primite de Armata Națională de a lungul anilor din partea guvernului german”, a spus Nosatîi.

Oficialul german, a precizat că pe lângă cele 19 transportoare blindate Piranha care au ajuns deja în Moldova, sunt semnate actele pentru încă 14 blindate similare și pentru sisteme de apărare aeriană. Boris Pistorius a adăugat că țara sa și Uniunea Europeană nu va permite ca Rusia să continue încercările de destabilizare a situației din Republica Moldova.

„Susținem eforturile Republicii Moldova de a întări apărarea aeriană și vom livra echipamente în acest sens în anul viitor. Este vorba despre sisteme de apărare individuale. De asemenea, vorbim și despre vehicule logistice, de care am livrat și vom mai livra în viitor”, a spus oficialul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata