Ghidighici se pregătește să primească o nouă rută de autobuz, anunță Primarul Ion Ceban

0

„Astăzi dimineață am fost în orașul Codru unde a fost deschisă ce-a de-a doua rută municipală de autobuz – nr. 14 către orașul Codru. Se va circula din Chișinău spre – or. Codru, str. Sihastrului, str. Schinoasa Deal”, a declarat Ceban.

Primarul a precizat că ruta nr. 14 va avea o stație terminus pe terenul tehnologic din str. Schinoasa Deal din or. Codru. „Am discutat și cu privire la orarul transportului. Vom vedea deocamdată ce au propus specialiștii, și în funcție de situație, orarul va fi modificat și în Codru și în alte suburbii, după comoditatea locuitorilor”, a mai spus Ceban.

Acesta a menționat că, recent, în orașul Codru a fost lansată și ruta nr. 15, care circulă pe strada Potîrnichii. „În orașul Codru, era anterior transport, dar în aceste zone oamenii erau fără transport, iar microbuzele circulau doar în orele convenabile șoferilor”, a spus Ceban.

Primarul a anunțat că în curând va fi deschisă o nouă rută și la Ghidighici, iar ruta nr. 24 va fi ext威而鋼 insă în Colonița. „Știm necesitățile oamenilor, dar așa cum am anunțat anterior, acest lucru este posibil acum, după ce am procurat peste 300 de unități de transport, autobuze și troleibuze”, a spus Ceban.

Acesta a mai menționat că este în plan ca să fie completate parcurile RTEC și PUA cu încă unități de calitate.

„Astăzi foarte multă lume renunță la transportul personal și urcă în transportul public deoarece poți ajunge mai repede pe benzile dedicate pe care le creăm”, a spus Ceban.
Primarul a îndemnat locuitorii din suburbii să folosească transportul public, care este mai ieftin și mai convenabil.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata