Grădina Publică Scuarul Catedralei Mitropolitane ,,Naşterea Domnului” continuă să fie reabilitată

0

Grădina Publică Scuarul Catedralei Mitropolitane ,,Naşterea Domnului” continuă să fie reabilitată. Primarul general Ion Ceban spune că proiectul este realizat în parteneriat cu Consiliul Județului Buzău și reprezintă rezultatul unei colaborări de succes între cele două administrații.

„Continuăm eforturile noastre de a revitaliza și îmbunătăți spațiile verzi din Chișinău. Sunt extrem de recunoscător pentru colaborarea cu Consiliul Județului Buzău și pentru sprijinul lor în realizarea acestui proiect important.”

Grădina Publică Scuarul Catedralei Mitropolitane ,,Naşterea Domnului” este un loc emblematic pentru Capitală, însă până acum nu a beneficiat de intervenții de reparații și modernizare. Primăria Chișinău a depus eforturi considerabile pentru obținerea permisiunii de intervenție din partea Ministerului Culturii, acest proces fiind finalizat după mai bine de 2 ani de pregătire și documentare.

Proiectul de reabilitare cuprinde mai multe etape, iar prima dintre acestea vizează o serie de lucrări esențiale. Acestea includ instalarea unui sistem modern de irigare, modernizarea iluminatului public și a pilonilor, instalarea unui sistem de monitorizare video pentru asigurarea siguranței, reparația havuzurilor și schimbarea mobilierului urban, precum și reabilitarea aleilor.

Primarul Ceban subliniază importanța acestui proiect pentru comunitatea locală: “Grădina Publică Scuarul Catedralei Mitropolitane ,,Naşterea Domnului” este un loc de întâlnire și relaxare pentru locuitorii Capitalei noastre. Prin reabilitarea acestui spațiu, ne propunem să creăm un mediu mai plăcut și mai prietenos pentru toți cei care îl vizitează.”

Reabilitarea Grădinii Publice Scuarul Catedralei Mitropolitane ,,Naşterea Domnului” este un exemplu al eforturilor continue ale Primăriei Chișinău de a investi în infrastructura urbană și în frumusețea orașului. Proiectul demonstrează, de asemenea, colaborarea fructuoasă între municipiul Chișinău și partenerii săi din Consiliul Județului Buzău, în vederea dezvoltării și îmbunătățirii spațiilor verzi din ambele localități.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata