Guvernul a aprobat: Oficiul Național al Turismului, creat

0

Guvernul a aprobat astăzi, 2 august, crearea Oficiului Național al Turismului, un organ autonom, care să implementeze politicile și reglementările elaborate de autoritatea centrală în domeniu.

Inițiativa aparține Ministerului Culturii și are drept scop sprijinirea dezvoltării turismului, oferirea de servicii și asistență sectorului și asigurarea activității de promovare și marketing pentru creșterea veniturilor din turism și sporirea vizibilității R. Moldova în lume.

Se întâmplă în contextul în care R. Moldova este unica țară din Europa Centrală și de Sud-Est unde nu există o instituție națională responsabilă de implementarea politicilor în domeniul turismului, deși îl consideră un domeniu cu potențial enorm de atragere a investițiilor și dezvoltare.

Implementarea proiectului va necesita cheltuieli financiare în v犀利士 aloare de 2,6 milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor salariale pentru cele 25 de unități de personal. Aceste cheltuieli urmează a fi acoperite din mijloacele partenerilor de dezvoltare și ale donatorilor, de pe urma serviciilor prestate de către Oficiu, din mijloacele financiare primite de la bugetul de stat, precum și din alte surse neinterzise de cadrul normativ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata