Guvernul a aprobat proceduri ce reglementează operarea baloanelor și planoarelor

0

Executivul a aprobat o hotărâre ce prevede acordarea licențelor de echipaj de zbor pentru baloane și transpunerea în legislația națională a  Regulamentului UE de stabilire a normelor pentru operarea planoarelor, precum și pentru acordarea de licențe de echipaj de zbor pentru planoare.

Prin aprobarea și implementarea proiectului, va fi stabilit un cadru de reglementare mai simplificat și proporțional cu riscurile și complexitatea operațiunilor aeriene cu planoare/ baloane. Odată ce aceste aeronave presupun operațiuni mai puțin complexe, respectiv și riscurile sunt mai mici. 

„Prezentul proiect va asigura un nivel înalt de siguranță și, în același timp, va reduce sarcina de reglementare, în special pentru piloții/ operatorii de planoare/ baloane”, susține ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija. 

Așadar, în cazul introducerii acestui ansamblu de norme și proceduri, există certitudinea că în Republica Moldova vor exista toate premisele necesare unei dezvoltări favorabile a domeniului aferent operării baloanelor și planoarelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata