Guvernul a făcut următorul pas pentru lansarea serviciului digital „MobiSign”

0

Cabinetul de miniștri a aprobat, la inițiativa Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, noul regulament privind activitatea prestatorilor de servicii de încredere calificați. Aprobarea documentului va permite lansarea serviciului „MobiSign” – o soluție de identitate electronică bazată pe aplicații mobile, instrumentul de autentificare în mediul digital și semnare a documentelor electronice. Toate acestea vor spori accesibilitatea serviciilor electronice, disponibile atât în sectorul public, cât și în sectorul privat.

„Avantajele MobiSign constau în faptul că utilizatorii vor evita necesitatea de a folosi semnături fizice sau alte forme de autentificare tradiționale, oferind o soluție sigură și simplă pentru autentificarea digitală. Această soluție va fi deosebit de utilă pentru diaspora și investitorii străini care doresc să acceseze servicii și tranzacții online în țara noastră” a menționat vicepremierul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Noul regulament privind activitatea prestatorilor de servicii de încredere reglementează modul de solicitare, acordare, suspendare, retragere și reluare a valabilității certificatului de acreditare; păstrarea actelor aferente procedurii de acreditare și înregistrare a prestatorilor de servicii de încredere; organizarea activității prestatorilor de servicii de încredere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata