Guvernul a oferit granturi de peste 5 mln de lei pentru 14 proiecte de afaceri în domeniul digitalizării și tehnologiei

0

14 companii autohtone care au participat la Programul de Susținere a Inovațiilor Digitale și Startup-urilor Tehnologice au beneficiat de granturi. Astfel, Guvernul Republicii Moldova a oferit, în premieră, prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), sprijin finaciar, în valoare de peste 5 milionae de lei.

Câștigătorii Programului de Susținere a Inovațiilor Digitale și Startup-urilor Tehnologice au fost anunțați pe 27 februarie.

„Suma maximă a fiecărui grant este de 500 mii lei, iar în total aceste 14 idei au beneficiat de 5,65 milioane de lei”, a menționat ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării Dumitru Alaiba.

Printre proiectele câștigătoare sunt:

– prelucrarea plasticului în produse finite (de la bijuterii la mobilier)

– transcodare semnalului TV la un preț de trei ori mai mic decât echivalentele disponibile

– dispozitive pentru monitorizarea informației vitale la bebeluși, platformă online broker asigurări

– platformă digitală pentru clinici stomatologice, îngrășământ/insecticid lichid din resturi organice

– școală digitală de programare și logică

Programul de susținere a inovațiilor digitale și startup-urilor tehnologice a fost lansat de ODA în luna octombrie 2022, având drept obiectiv promovarea inovațiilor tehnologice, accelerarea implementării economiei digitale, circulare și tehnologice, precum și creșterea competitivității economice a Republicii Moldova în domeniul inovării digitale, tehnologiilor ecologice și producției sustenabile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata