Guvernul a plantat circa 15 000 de puieți de stejar

0

De Ziua națională a înverzirii plaiului, prim-ministra Natalia Gavrilița, împreună cu secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, și angajații Cancelariei de Stat, au plantat ieri, 5 noiembrie, circa 15.00 de puieți de stejar, pe o suprafață de 3 hectare din cadrul Ocolului silvic Căinari.

Acțiunea s-a desfășurat în contextul lansării de Ministerul Mediului și Agenţia „Moldsilva” a campaniei naționale de înverzire a plaiului, cu genericul  „Plantează-ți viitorul”.

Campania se desfășoară în scopul mobilizării societății şi intensificării eforturilor de sporire a suprafeţelor împădurite.

În acest an, pentru procurarea materialului săditor și desfășurarea acțiunilor de înverzire a plaiului, Fondul Național de Mediu a alocat peste 2,5 milioane de lei.

Lucrările de amenajare a spaţiilor verzi se vor desfășura pe parcursul lunii noiembrie, pe întregul teritoriu al țării.

Persoanele care doresc să participe la lucrările de plantare pot conlucra cu întreprinderile silvice, iar pe pagina silvicultura.md pot găsi datele de contact ale entităților teritoriale care dispun de materialul săditor necesar.

De asemenea, mai multe detalii despre plantări pot fi găsite pe moldsilva.gov.md.

Republica Moldova are o împădurire de aproximativ 11% din suprafața țării.

Anual, în țara noastră de desfășoară două campanii de împădurire, primăvara și toamna – în preajma Zilei Naționale a Înverzirii Plaiului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata