Guvernul anunță noi măsuri de compensații pentru consumul energiei termice

0

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, și ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, susțin marți, 18 ianuarie, o conferință de presă.

„Avem un anunț important pentru familiile din Moldova. Am monitorizat problema crizei gazelor, am căutat soluții pentru creșterea suportului pe care îl oferim oamenilor”, a declarat Gavrilița, transmite democracy.md cu referire la zdg.md.

„Am luat decizia să inițiem modificări la legislație și buget care să permită creșterea suportului oferit de Guvern pentru consumatorii de agent termic. Creștem volumul compensat de Guvern din factura de agent termic. În noiembrie și decembrie am compensat 67% din creșterea de tarif. 

Începând cu factura din ianuarie vom compensa 80% din creșterea de tarif. În plus, am crescut volumul acoperit de compensație. În noiembrie și decembrie am compensat o gigacalorie, din ianuarie vom compensa până 1,5 gigacalorie. 

Aceste două măsuri fac ca suma să crească de la 480 de lei la 815 lei pe lună. (…) Avem peste 20 de mii de familii cu venituri mici care nu pot accesa compensații. Am decis să scoatem acest criteriu, asta înseamnă că mai multe familii vor beneficia de compensații.

În ceea ce ține de compensațiile la gaze naturale, compensațiile rămân aceleași. La moment nu sunt motive de creștere a tarifelor”, a mai menționat prim-ministrul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata