Guvernul atenționează: Agricultorii care vor încerca să mintă autoritățile pentru a primi compensații la motorină, vor fi incluși în lista neagră

0

Agricultorii care vor prezenta date eronate pentru a primi compensații la motorină vor fi incluși în Lista de interdicție a producătorilor agricoli.

Prevederea se conține în Regulamentului privind modul de repartizare a mijloacelor Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural pentru compensarea parțială a accizelor la motorina utilizată de producătorii agricoli în anul 2022, ce va fi aprobat, miercuri, de Guvern.
Conform documentului, 200 de milioane de lei vor fi alocate pentru compensarea a 30% din cota accizei pentru motorină, ceea ce constituie 894 lei per tonă.
Dosarele de solicitare a compensației împreună cu documentele în original și copiile acestora se depun de către solicitant la subdiviziunile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Dosarele se depun pe întreaga perioadă a anului în curs, dar nu mai mult de un dosar pentru un semestru: până la 30 iunie în primul semestru și de la 1 iulie până la 15 noiembrie, în semestrul doi.
Dosarul de solicitare a compensației va conține mai multe documente obligatorii, printre care cererea de solicitare; declarația pe propria răspundere privind veridicitatea informației; copia certificatului de înregistrare a gospodăriei țărănești; copia facturilor de procurare a motorinei achiziționate, începând cu data intrării în vigoare a Regulamentului; copia paginilor 1-8 din pașaportul proiectului de înființare a plantației horticole sau copia schiței de proiect, în cazul plantațiilor de arbuști fructiferi sau căpșun.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata