Guvernul majorează bursele pentru elevi, studenți, masteranzi și doctoranzi

0

Cuantumul burselor pentru elevi și studenți va fi majorat cu 15,7%, începând cu luna ianuarie 2023. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, la propunerea ministerului Educației și Cercetării. 

Totodată, cu 20% va crește cuantumul Bursei de Excelență a Guvernului, iar cu 25% cel al Bursei pe domeniile științifice. Astfel, 25 de studenți doctoranzi vor beneficia de burse majorate în acest an – 21 de persoane vor primi Bursa de Excelență a Guvernului, în valoare de 3000 de lei, iar alți 4 studenți vor beneficia de Bursa pe domenii științifice, care constituie 2500 de lei. Decizia cu privire la acordarea burselor majorate celor mai buni studenți doctoranzi a fost aprobată, tot astăzi, de Guvern. 

„Majorarea burselor pentru elevi, studenți, masteranzi și doctoranzi se înscrie în politica de fortificare a sistemului de învățământ de toate nivelurile, precum și de asigurare a atractivității și competitivității la nivel național și internațional a instituțiilor de învățământ superior și profesional tehnic din țară”, a declarat ministrul Anatolie Topală. În acest scop, din bugetul de stat vor fi alocate 41.806,7 mii de lei. 

Lista burselor majorate, aprobate în anul 2023 pentru elevi, studenți, masteranzi și doctoranzi poate fi găsită aici.

Pentru detalii suplimentare, contactați comunicatorul ministerului Educației și Cercetării,

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata