Guvernul se întrunește miercuri într-o nouă ședință

0

Cabinetul de miniștri se întrunește miercuri, ora 10:00, într-o nouă ședință. Pe ordinea de zi se regăsesc 24 de subiecte. Ultimul subiect din agendă e „Secrete”.

Astfel, conform agendei publicate de Guvern, miniștrii urmează să analizeze și să aprobe Proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Codului de procedură penală al Republicii Moldova, ce prevede delimitarea competențelor Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție la investigarea cauzelor de corupție la nivel înalt.

Pe agendă se mai regăsește proiectul de hotărâre cu privire aprobarea proiectului de lege pentru ratificarea Acordului dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind transportul rutier de mărfuri; proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea proiectului de lege privind ratificarea Protocolului nr. 16 la Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, adoptat la Strasbourg la 2 octombrie 2013; proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului de lege pentru ratificarea Acordului dintre Republica Moldova și Georgia cu privire la recunoașterea și protecția reciprocă a indicațiilor geografice, semnat la Tbilisi la 1 februarie 2023.

La fel, urmează să fie aprobat proiectul de hotărâre cu privire la indexarea prestațiilor sociale și proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea inițierii și semnării Acordului de Grant dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind finanțarea proiectelor investiționale orientate spre dezvoltarea infrastructurii în domeniul managementului deșeurilor solide, în sumă de 5 600 000 EUR, în vederea realizării proiectului „Deșeurile solide în Republica Moldova”.

Sub numărul 24 pe agendă figurează subiectul „Secrete”.

Textele proiectelor de acte normative ce vor fi dezbătute în cadrul ședinței pot fi vizualizate AICI.

Textele reprezintă versiunile examinate în cadrul ședinței Guvernului și pot suferi unele modificări în urma dezbaterilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata