Harvardiștii PAS nu cunosc istoria? Vezi cum internauții l-au făcut de rușine pe Igor Grosu

0

Președintele Parlamentului a ajuns dur criticat pe Facebook, după ce a publicat un mesaj privind primul val de la deportările staliniste, dar a greșit poza atașată la postare. Internauții au observat imediat greșeala și l-au atenționat, iar la o zi de la publicare, Igor Grosu a șters poza. Potrivit datelor biografice, Igor Grosu este licențiat în istorie.

„Acum 81 de ani avea loc primul val de deportări staliniste. Circa 30 de mii de persoane din Basarabia și Bucovina de Nord au fost ridicate pe timp de noapte și urcate în vagoane spre Siberia. Acești oameni nevinovați au fost pedepsiți pentru că gândeau liber, pentru că s-au opus regulilor regimurilor de atunci”, a scris Igor Grosu și a atașat și o poză.

Internauții nu au ezitat să-l corecteze pe speaker.

„Cu poza ați greșit… e foto femeilor evreiești sub convoiul ostașilor români, fotografie din 7 iulie 1941, care arată un soldat în uniformă românească escortând un grup de femei evreice în cadrul politicii Judenverfolgung – expulzarea evreilor, care de cele mai multe ori s-a încheiat tragic”, a scris unul dintre ei.

La aproape o zi distanță, Igor Grosu a șters poza din postare.

Sursa: unimedia.info

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata