HoReCa: Nu este clar, cine trebuie să verifice certificatul de vaccinare sau testul la COVID

Gloved hands of researcher with pipette testing new vaccine or adding liquid substance to another one during scientific experiment
0

De sâmbătă, 11 septembrie, intră în vigoare noile restricții anti-pandemice, anunțate de către ministrul Sănătății Ala Nemerenco, iar reprezentanții cafenelelor și restaurantelor așa și nu au o claritate cum pot fi aplicate acestea. Asociația MĂR, care reprezintă sectorul Hoteluri Restaurante și Cafenele (HoReCa), a declarat într-un comunicat de presă, că restricțiile anunțate Nemerenco sunt neclare și impredictibile.    

“Ținem să menționăm că, hotărârea CNESP nu prevede o instrucțiune, fie un mecanism de implementare a procesului de prezentare a documentației COVID-19 de către consumatori și nici procedura de control din partea instituțiilor cu funcție de control. Cu atât mai mult, prin prevederile generale „club de noapte” și „ring de dans” nu este clar, care tipuri de unități de alimentație publică vor fi supuse verificărilor sau care din activitățile din cadrul acestora”, se arată în comunicatul de presă al asociației MĂR.

Amintim că din 11 septembrie, accesul în cinematografE, teatru sau discotecă va fi posibil doar în baza certificatului de vaccinare sau cu testul negativ la COVID.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata