Igor Dodon este într-o călătorie de lucru la Moscova

0

În calitate de președinte al Uniunii Afacerilor moldo-ruse, Igor Dodon este într-o călătorie de lucru la Moscova. A avut ”câteva întâlniri importante și interesante”, a anunțat chiar liderul PSRM.

”Primul punct din programul meu este o vizită la Fundația Russkiy Mir. Organizația a fost creată prin decret al președintelui Federației Ruse în 2007 pentru a promova limba și cultura rusă în țări străine. Aș dori să menționez că Dmitri Kozak este șeful Consiliului de administrație al fundației.

Am avut o conversație cu directorul executiv al Fundației Russkiy Mir, Vladimir Kochin, și am discutat cu acesta despre implementarea programelor culturale și umanitare în Moldova.

A doua întâlnire de astăzi este Casa Alexander Soljenițîn a diasporei ruse. Această instituție, subordonată Departamentului de Cultură al orașului Moscova, este angajată în studiul moștenirii culturale a diasporei ruse, ajută la întărirea legăturilor cu compatrioții din afara Rusiei, deține o arhivă, un muzeu și o bibliotecă unice.

Am stat de vorbă cu directorul Casei, Victor Moskvin, cu care am discutat și despre diverse programe educaționale, culturale și de informare din Moldova.

Într-o discuție cu ambii interlocutori, s-a subliniat că datorită legăturilor noastre vechi de secole, în Moldova a prins rădăcini o atitudine respectuoasă față de cultura rusă, iar stăpânirea limbii ruse oferă poporului nostru un mare avantaj. În plus, Moldova și Rusia sunt legate de destinele unor oameni de seamă precum Alexandru Sergheevici Pușkin, care a trăit pe pământul moldovenesc timp de trei ani”, a declarat Dodon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata