Igor Grosu a discutat cu diaspora din Franța despre parcursul european al R. Moldova. „I-am îndemnat pe moldoveni să ne fie alături”

0

Aflat în vizită oficială la Paris, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu moldovenii stabiliți în această țară. Discuțiile s-au axat pe integrarea europeană a R. Moldova, reformele implementate. Șeful Legislativului i-a îndemnat pe moldovenii din diasporă să ajute la procesul de modernizare și europenizare a R. Moldova.

În centrul atenției s-au aflat evenimentele de acasă precum și alegerile care se desfășoară în 2024.

Am vorbit că anul 2024 este un an important electoral atât pentru Republica Moldova, cât și pentru Franța sau Parlamentul European. Ne dorim ca în 2024, atât la noi, cât și în întreaga lume, să învingă democraţia, pacea și libertatea, fiindcă aceste trei noţiuni sunt strâns legate între ele”, a scris Grosu pe contul său de Facebook.

Totodată, șeful Legislativului a menționat că în R. Moldova au loc reforme și a îndemnat moldovenii din diasporă să contribuie și ei la modernizare.

Acasă, avem un drum complicat, care presupune multe reforme deloc ușoare. Avem de făcut multe teme, dar aceste sunt pentru beneficiul şi prosperitatea noastră. Paşii spre integrarea europeană sunt dificili, dar necesari. De aceea, i-am îndemnat pe moldovenii noștri din diasporă să ne fie alături, să ne ajute în acest proces complicat. Este nevoie de implicarea fiecăruia pentru a construi Moldova europeană”, a mai scris Grosu.

Precizăm că în perioada 27-29 mai, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a efectuat o vizită în Republica Franceză  la invitația Președintei Adunării Naționale franceze, Yaël Braun-Pivet. 

Printre chestiunile abordate în discuția cu autoritățile franceze a fost și asigurarea protecției sociale a cetățenilor moldoveni stabiliți în această țară.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata