Igor Grosu a discutat cu prim-vicepreședintele Parlamentului European, Roberta Metsola

0

 Președintele ParlamentuluiIgor Grosu a discutat cu prim-vicepreședintele Parlamentului European, Roberta Metsola. Întrevederea a avut loc în marja vizitei de lucru pe care speakerul o întreprinde la Bruxelles.

Igor Grosu i-a urat Robertei Metsola succes în cursa pentru alegerile președintelui Parlamentului European la care a decis să candideze.

Președintele Parlamentului a reiterat importanța cooperării strânse cu Parlamentul European pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și asigurarea unui proces ireversibil de democratizare a țării. În acest sens, demnitarii au convenit să valorifice întregul potențial al cooperării.

Speakerul a accentuat că Uniunea Europeană și-a demonstrat în nenumărate rânduri disponibilitatea de a ne sprijini în depășirea dificultăților prin asistență și expertiză, lucru pentru care țara noastră îi este recunoscătoare.

Au fost exprimate asigurări că Parlamentul European va ajuta în continuare Republica Moldova să implementeze cu succes agenda europeană asumată. ”Noi suntem determinați să demonstrăm că legile și reformele adoptate sunt în beneficiul cetățenilor”, a menționat în context Președintele Parlamentului.

La finalul întrunirii, Igor Grosu a lansat o invitație prim-vicepreședintelui Parlamentului European să vină într-o vizită oficială la Chișinău.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata