Igor Grosu a venit cu un mesaj către toți cetățenii. „Îndemn pe toată lumea să se vaccineze”

0

Președintele Parlamentului Republicii Moldova s-a alăturat campaniei naționale ”Săptămâna imunizării”, lansată de Ministerul Sănătății și a transmis un mesaj tuturor cetățenilor.

„Zilnic, din cauza COVID-19 ne mor oamenii dragi. Țara noastră trece prin momente foarte dureroase. Sistemul medical este la limită. COVID-19 este o boală gravă. De la declanșarea pandemiei, virusul a ucis peste 7000 de moldoveni. Noi putem opri această tragedie și o putem face doar împreună. Eu m-am vaccinat, soția mea s-a vaccinat, mama mea s-a vaccinat și îndemn pe toată lumea să se vaccineze. De dumneavostră depinde cum vom trăi următoarea perioadă: liberi, în siguranță, cu școli, biserici, afaceri deschise, sau cu frica de a mai pierde pe cineva drag. Eu am încredere în puterea dvs., în unitatea noastră, a moldovenilor, în fața unui pericol atât de mare. Vaccinați-vă!”, menționează Igor Grosu în mesajul video.

Igor Grosu a discutat și cu angajații Secretariatului Parlamentului despre necesitatea de a sprijini autoritățile în combaterea pandemiei provocate de COVID-19, dar și despre importanța vaccinării ca unică modalitate de a opri răspândirea noului tip de coronavirus.

Și vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Adrian Belîi, dar și alți deputați, la fel, au adresat mesaje video de susținere a vaccinării.

Campania națională ”Săptămâna imunizării” este lansată de Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății, UNICEF Moldova și Banca Mondială. Peste 70% din angajații Parlamentului au încheiat schema completă de vaccinare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata