Igor Grosu efectuează o vizită la Viena la invitația omologului său austriac

0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Republica Austria, în perioada 21-23 noiembrie 2023, la invitația omologului său austriac.

La Parlamentul Austriei, șeful legislativului va avea o întrevedere cu Președintele Consiliului Național, Wolfgang Sobotka.

De asemenea, Igor Grosu va avea întrevederi cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Republica Austria-Republica Moldova și cu membrii Comisiei parlamentare pentru politică externă. Oficialii vor discuta despre parcursul european al Republicii Moldova și cum pot fi sprijinite eforturile de integrare europeană a țării noastre.

Totodată, președintele Parlamentului va fi primit și la Guvernul Austriei, având planificate întrevederi cu Ministrul Federal pentru Afaceri Europene și Internaționale, Alexander Schallenberg, și cu Ministrul Federal al Muncii și Afacerilor Economice, Martin Kocher.

Tradițional, Igor Grosu urmează să se întâlnească și cu reprezentanții diasporei. Membrii comunității de moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Austria vor avea o discuție cu Igor Grosu în seara zilei de astăzi.

În cadrul vizitei sale la Viena, Igor Grosu va fi însoțit de către deputații Adrian Belîi, președintele Grupului de prietenie cu Republica Austria, vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie; Ion Groza, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană; Ina Coșeru, vicepreședinta Comisiei mediu, climă și tranziție verde; Marina Morozova, membra Comisiei economie, buget și finanțe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata