IGSU atenționează despre respectarea regulilor de siguranță în perioada sărbătorilor de Crăciun

0

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația privind respectarea regulilor de siguranță în perioada sărbătorilor de Crăciun.

În acest context, angajații IGSU îndeamnă responsabilii lăcașelor de cult pentru ca regulile antiincendiare să fie respectate, în special în Noaptea de Crăciun. Oamenii la rândul său sunt rugați să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor pentru a nu pune în pericol enoriașii care se vor afla în biserici.

Pompierii avertizează privind exploatarea sobelor și coșurilor de evacuare a fumului, amenajarea unor locuri speciale pentru lumânări, dar și prudență maximă la utilizarea focului deschis.

De asemenea specialiștii recomandă ca lăcașele de cult să fie dotate cu mijloace primare de stingere, iar căile de acces pentru autospecialele de intervenție să fie menținute libere.

Mai mult, în vederea prevenirii incendiilor se interzice suprasolicitarea circuitului electric prin conectarea mai multor consumatori decât cei prevăzuți pentru instalația respectivă, iar în locuri vizibile trebuie să fie afișate scheme de evacuare a persoanelor în caz de situații de risc cu indicarea inscripției “În caz de urgență apelați 112”.

Respectarea regulilor antiincendiare are drept scop prevenirea situațiilor de risc în lăcașele de cult în vederea preîntâmpinării incendiilor și altor situații excepționale legate de sursele de aprindere.

În sărbătorile de Crăciun pe stil vechi, în vederea menținerii securității și siguranței în regim sporit vor activa 450 de angajați IGSU cu 150 unități de tehnică gata să intervină în situații excepționale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata