Ilan Șor a îndemnat Guvernul să nu mai ia împrumuturi europene

0

Politicianul Ilan Șor a criticat dur o nouă încercare a autorităților moldovenești de a cere iarăși asistență financiară din partea UE. De data aceasta, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a anunțat intenția de a contracta noi împrumuturi de la UE pentru a sprijini agricultorii.

Ilan Șor a subliniat că agricultorii moldoveni au nevoie urgentă de asistență, dar acumularea de datorii externe nu va rezolva problema. “Fiecare împrumut nou este o obligație față de creditorii străini. Copiii și nepoții noștri vor trebui să plătească aceste datorii”, a spus politicianul.

Fermierii continuă să lupte pentru drepturile lor, deoarece ajutorul promis de Guvern nu a fost acordat. ” Producătorii agricoli cer despăgubirile promise și măsuri eficiente de sprijinire a domeniului agricol. Ei merită mai multă atenție din partea autorităților. Iar în loc de ajutoare temporare de la Uniunea Europeană, Guvernul ar trebui să aibă o strategie de dezvoltare a agriculturii care să asigure durabilitatea și prosperitatea acesteia”, a subliniat Ilan Șor.

Moldova ar trebui să înceteze să mai cerșească, a mai spus politicianul. El consideră că țara ar trebui să lucreze la consolidarea economiei sale prin investiții în forța și resursele moldovenești.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata