În cadul Săptămânii Europene a Mobilității, primarul general Ion Ceban a participat la deschiderea Târgului de Mobilitate Urbană

0

În cadul Săptămânii Europene a Mobilității, primarul general Ion Ceban a participat la deschiderea Târgului de Mobilitate Urbană, un târg organizat prin intermediul Proiectului ,,MOVE IT Like Lublin”.

Primarul general Ion Ceban spune că pentru prima dată Chișinăul s-a alăturat acestei inițiative frumoase, inițiativă ce promovează transportul public durabil și încurajează oamenii să utilizeze alte mijloace de mobilitate urbană: biciclete, trotinete.

„Menționez că, startul Săptămânii Europene a Mobilității a fost dat la 16 septembrie, iar Primăria a organizat lecții deschise despre siguranța rutieră, tururi cu troleibuzul turistic, excursii la Muzeul Regiei Transport Electric Chișinău, campanii de informare despre mobilitatea urbană. Mulțumesc tuturor pentru organizarea evenimentului, echipei proiectului ,,MOVE IT Like Lublin”, mulțumesc participanților că și-au făcut timp să se alăture acestui eveniment.

Vrem să punem accent pe transportul public, să avem mai multe benzi dedicate, infrastructură mai bună ceea ce se implementează în prezent în capitală. Chiar prin intermediul acestui proiect avem în proces de implementare Planul de mobilitate Urbană, un plan strategic care oferă orientare pentru politica de transport, în lucru mai avem și multiple alte strategii importante pentru dezvoltarea Chișinăului”, a precizat Ceban.

Evenimentul de astăzi este organizat sub forma unui târg, Târgul Mobilității Urbane și a pus la dispoziție o zonă complexă pentru a vă familiariza cu unele mijloace alternative de deplasare, unde puteți participa la diverse activități interactive şi concursuri pe teme ce ţin de mobilitate sau probe de conducere a bicicletei/trotinetei/role etc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata