În capitală, înscrierea copiilor în clasa I va începe pe 3 aprilie

0

Începând de luni, 3 aprilie, părinții vor putea depune actele pentru înscrierea copiilor în clasa I. Procedura va avea loc în două etape până în data de 16 iunie.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei Chișinău anunță că toate actele vor putea fi depuse pe platforma escoala.chisinau.md.

În prima etapă, care va dura până în 26 mai, vor fi depuse și examinate cererile părinților ai căror copii împlinesc vârsta de 7 ani până în 1 septembrie 2023. Iar în perioada 2-16 iunie va avea loc cea de-a doua etapă, în cadrul căreia vor fi depuse cererile pentru copiii care vor împlini vârsta de 7 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2023, dar și cererile celor care nu au reușit să depună actele în prima etapă.

Primăria Chișinău reamintește că este obligatoriu ca viza de reședință a părinților să corespundă cu districtul școlar. Dosarul urmează să conțină cererea de înscriere a copilului, buletinul de identitate al părintelui și certificatul de naștere al copilului.

Prioritatea absolută pentru DGETS este accesul la învățământ al tuturor copiilor din municipiul Chișinău. În context, direcția menționează că situațiile de excepție a copiilor care pe parcursul celor două etape nu au fost înscriși în clasa I, vor fi examinate de comisiile instituționale și de cea municipală în perioada 21-30 august, în limita locurilor libere. Astfel, DGETS, prin direcționarea copiilor către instituțiile cu locuri disponibile, va asigura accesul la educație a tuturor copiilor cu vârsta obligatorie pentru școlarizare.

Pentru neclarități, părinții pot contacta directorii instituțiilor de învățământ sau să apeleze la numărul de telefon: 022-20-16-09. Amintim, înregistrarea copiilor la școală este gratuită.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata