În Chișinău a fost deschis un nou sediu destinat tinerilor

0

În Chișinău a fost deschis un nou sediu destinat tinerilor. Edificiul a fost deschis pe strada Mitropolit Varlaam 90.

”În total, acum, municipiul Chișinău are patru centre pentru tineri: Centru, Ciocana, Rîșcani, Buiucani, iar la Botanica sunt efectuate lucrări de reparație. Mă bucur că acest lucru a devenit posibil, în pofida mai multor acţiuni birocratice. Centrele de Tineret din Chișinău reprezintă spații prietenoase pentru tinerii din capitală cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani, unde aceștia pot beneficia gratuit de mai multe servicii care să le dezvolte diverse abilități și competențe necesare pentru viață. Tinerii se pot implica în activități de voluntariat, pot beneficia de consiliere psihologică gratuită și petrece timpul liber alături de alți tineri, precum și să se implice în activitățile APL”, a declarat primarul Ion Ceban.

De la începutul anului, în cadrul Centrelor de tineret din Chișinău au fost implicați peste 14 mii de beneficiari, iar din luna aprilie, cu sprijinul partenerilor UNICEF Moldova şi al Centrului de Informare și Resurse PRO BONO, sunt implicați și tinerii refugiați din Ucraina în activitățile centrelor din Capitală.

”Domeniul de tineret este unul prioritar pentru primăria Chişinău. Pentru noi este important nu doar să avem spaţii prietenoase tinerilor, dar să avem şi tineri implicați care să vină cu proiecte şi programe pentru tineri. Bugetul pentru activitățile de tineret a fost majorat de la 2,5 mil. de lei în anul 2020, la 20 de mil. de lei în 2022, pentru programe, proiecte și deschiderea centrelor destinate tinerilor. Avem mulţi tineri frumoşi, deştepţi, care trebuie promovaţi. Ei trebuie să aibă motivaţie şi susţinere. Tinerii din centrele noastre de tineret sunt un exemplu pentru toată ţara, sunt cei mai buni şi împreună reuşim să creăm proiecte frumoase. Tot ei au fost acei care în prima linie, alături de Primăria Chişinău au intervenit în criza refugiaților şi în pandemia de Covid- 19. Tinerii noştri sunt creatori de experiențe pozitive, de aceea ne propunem să deschidem diferite hub-uri pentru toți tinerii”, a precizat primarul Ion Ceban.

În cadrul evenimentului de inaugurare a noului sediu al Centrului municipal de Tineret Chișinău din sectorul Centru a fost organizată şi o gală unde au fost apreciaţi voluntarii implicați în cadrul Maratonului organizat în cadrul Zilelor Voluntariatului la Chișinău care s-a desfășurat în perioada 03 – 14 octombrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata