În Marea Britanie a fost cea mai rece noapte de ianuarie din ultimii 14 ani

0

Temperaturile în Regatul Unit al Marii Britanii au scăzut la -13 grade Celsius, în noaptea de marţi spre miercuri, aceasta fiind cea mai rece noapte de ianuarie din ultimii 14 ani. Meteorologii avertizează că sunt în vigoare alerte cod galben de polei şi ninsori, transmite BBC. Ninsorile abundente și gerul au dus la închiderea şcolilor în Scoţia şi în nordul Angliei şi au afectat călătoriile. Până la sfârşitul zilei de vineri, stratul de zăpadă ar putea depăşi 40 cm în zonele înalte din nord-vestul Scoţiei, a prognozat Met Office.

Se aşteaptă ca zăpada, poleiul şi ploaia să continue să acopere părţile nordice ale Regatului Unit. Minima de -13C a fost observată în înregistrările provizorii ale Met Office în regiunea Glen Ogle, în centrul Scoţiei.

Cea mai scăzută temperatură de până acum în această iarnă a fost de -12,5 grade Celsius în Altnaharra, la începutul lunii decembrie. În ianuarie 2010, în acelaşi cătun din Highlands scoţiene s-au înregistrat -22,3 de grade. Temperaturile în cea mai mare parte a Scoţiei sunt prognozate să rămână la zero grade sau mai scăzute pe tot parcursul zilei de miercuri.

Agenţia britanică de securitate sanitară a emis o avertizare cod galben de vreme rece pentru Anglia în această săptămână, ceea ce înseamnă că se aşteaptă ca sistemul sanitar să fie supus unei presiuni suplimentare, iar persoanele în vârstă ar putea fi mai expuse riscului. În Marea Britanie a fost cea mai rece noapte de ianuarie din ultimii 14 ani. FOTO:

Vânturile îngheţate care suflă dinspre Arctica în această săptămână au făcut ca temperaturile să scadă cu 5 – 6 grade sub media pentru această perioadă a anului. Met Office a emis trei avertizări meteorologice cod galben  pentru miercuri: – O avertizare de zăpadă şi gheaţă pentru Irlanda de Nord şi nordul Scoţiei până miercuri la ora 23:59 GMT.

– O avertizare de gheaţă pentru sudul Scoţiei până miercuri la ora 12:00 GMT – O avertizare de zăpadă şi gheaţă pentru nordul Angliei şi nordul Ţării Galilor până miercuri la ora 12:00 GMT Joi, alte două avertizări cod galben de zăpadă şi gheaţă acoperă o mare parte din aceleaşi regiuni, cu excepţia unor zone din estul Angliei şi Scoţiei şi a unor părţi sudice ale Irlandei de Nord.

Marea Britanie este pregătită pentru temperaturi negative până la sfârşitul săptămânii, marţi fiind închise peste 100 de şcoli în Scoţia şi zeci în Merseyside.

Vremea rece a afectat, de asemenea, programul partidelor de fotbal de marţi, meciurile din Liga Naţională de la Oldham, Halifax, Southend, Woking şi York fiind anulate, precum şi meciul dintre Mansfield şi Forest Green Rovers din Liga a doua. Până miercuri, la ora 05:00 GMT, în Anglia erau, de asemenea, în vigoare zeci de avertizări de inundaţii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata