În perioada 7-9 februarie rutele regulate de trasport auto își vor sista activitatea

0

Transportatorii nu cedează! O acțiune de protest a angajaților din domeniu este planificată pentru zilele de 7,8 și 9 februarie. Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto anunță că recurge la acțiunea de protest întrucât Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale nu a executat cerințele înaintate anterior, inclusiv, ajustarea tarifelor la serviciile de transport.

”MIDR nu a reacționat la somația transportatorilor comunicată prin Scrisoarea deschisă din 22 ianuarie 2022, nu a revizuit proiectul de ordin privind aprobarea tarifelor, nu a renunțat la mecanismul ilegal de instituire a unui nou tip de act permisiv- acordul consiliilor locale de majorare a tarifelor, nu a prezentat calculele reale a mărimii tarifului la serviciile de transport, nu a aprobat actul prin care să stabilească mărimea tarifului la serviciile de autogară și nu a renunțat la protejarea schemelor ilegale din transport. Deși MIDR a anunțat că dialogul rămâne calea de găsire a unei soluții agreate de ambele părți, nici o ședință cu transportatorii nu este preconizată”, se menționează în nota APOTA.

Transportatorii anunță că greva generală va avea loc timp de 3 zile, cu reluarea activității începând cu data de 10 februarie. Transportatorii solicită autorităților ajustarea în creștere a tarifului pentru serviciile de transport auto, în condițiile majorării excesive a prețului la carburanți din ultima perioadă. Anterior, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a anunțat că prioritatea autorităților este siguranța pasagerilor și au cerut transportatorilor modernizarea parcului de auto

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata