În PTF Leușeni au fost deschise 5 piste noi de control pe sensul de intrare în țară

0

În scopul reducerii timpilor de traversare prin punctul de trecere a frontierei Leușeni au fost deschise 5 piste de control pe sensul de intrare în țară, ceea ce duce la implicarea mai multor polițiști de frontieră și funcționari vamali în procesul de control și realizarea simultană a procesării unui număr mai mare de mijloace de transport. 

Conform datelor statistice anume punctul de trecere a frontierei Leușeni este cel mai solicitat și înregistrează cel mai mare număr de traversări ale frontierei de stat. Astfel, de la 1 iunie 2022 și până la ziua de ieri au fost consemnate circa 800 mii de traversări persoane. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul a crescut cu peste 200 mii de treceri ale frontierei. La fel, numărul s-a majorat cu aproximativ 8% în comparație cu perioada similară a anului 2019, înainte de pandemie.

În aceiași ordine de idei, menționăm că, Poliţia de Frontieră și Serviciul Vamal întreprind toate măsurile menite să contribuie la fluidizarea traficului transfrontalier și anume:
•    suplimentarea numărului de angajați și asigurarea cu tehnică specială de control;
•    redirecționarea traficului pe pistele disponibile pe sensul opus de deplasare, adică procedura „REVERS”;
•    schimbul reciproc de date și informații privind fluxul de călători și mijloace de transport;
•    redirecționarea fluxului și recomandarea pentru călători de a alege cele mai apropiate puncte de trecere a frontierei, cum ar fi Costești, Cahul sau Lipcani etc.
•    folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere (disponibilitatea tuturor pistelor de control); 
•    schimbul reciproc de date și informații privind fluxul de călători și mijloace de transport;
•    intensificarea relațiilor de conlucrare cu autoritățile de frontieră și vamale ale statelor vecine, pentru a sincroniza acțiunile ce țin de traversarea frontierei de stat. 

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal recomandă: 
•    verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat; 
•    tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor; 
•    consultarea aplicației „TRAFIC ONLINE”: Poliția de Frontieră (https://border.gov.md/index.php/camere-web) și Serviciului Vamal (https://customs.gov.md/ro/traffic), pentru a cunoaște în timp real situația din punctele de trecere a frontierei. 

Autoritățile de control la frontieră, fac apel către călători să manifeste înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata