În Republica Moldova au fost autorizate 18 medicamente noi

0

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat 32 de produse medicamentoase, dintre care 18 – primar (medicamente noi) și 14 – repetat. În scurt timp, acestea urmează să ajungă în farmaciile din țară.

Printre medicamentele autorizate primar, se numără: Linezolid soluţie perfuzabilă, un antibiotic din grupul oxazolidinonelor, care acţionează prin oprirea dezvoltării unor bacterii (germeni), care produc infecţiile la adulți. Se utilizează pentru a trata pneumonia şi unele infecţii ale pielii sau ale ţesutului de sub piele.

De asemenea, Sitagliptin/Metformin comprimate filmate ce conţin două medicamente diferite denumite sitagliptin şi metformin. Acestea acţionează împreună pentru a controla valorile zahărului din sânge la pacienţii adulţi cu o formă de diabet zaharat denumită „diabet zaharat de tip 2”. Acest medicament ajută la creșterea valorilor insulinei produsă după o masă şi reduce cantitatea de zahăr fabricat de organism.

„Printre cele autorizare repetat, se regăsesc produse farmaceutice precum: Sedoxil comprimate (DCI: Mexazolamum) – un medicament ce conține substanța activă numită mexazolam, care aparține unui grup de medicamente denumit benzodiazepine – eficiente pentru înlăturarea anxietății și pentru calmare. Este indicat pentru tratamentul stărilor de anxietate asociate sau neasociate cu tulburări psihoneurotice.

Alrinast comprimate filmate (DCI: Desloratadinum) – un medicament antialergic care nu vă produce somnolenţă. Ameliorează simptomele asociate rinitei alergice (inflamaţie a mucoasei de la nivelul nasului provocată de alergie, de exemplu febra fânului sau alergia la praf) la adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 12 ani şi peste. Aceste simptome includ strănutul, secreţia abundentă sau senzaţia de mâncărime la nivelul nasului, senzaţia de mâncărime la nivelul cerului gurii, precum şi senzaţia de mâncărime, înroşire sau lăcrimarea ochilor. Este utilizat şi pentru ameliorarea simptomelor asociate urticariei (o afecţiune a pielii provocată de alergie). Aceste simptome includ senzaţia de mâncărime şi papule urticariene. Ameliorarea acestor simptome durează o zi întreagă şi vă permite să vă reluaţi activităţile zilnice normale şi somnul”, anunță reprezentanții AMDM.

Întreaga listă a medicamentelor autorizare o găsiți AICI.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata