În tip ce capitala doarme, drumarii împrăștie anti-derapat împotriva poleiului

0

Noaptea trecută, în acțiuni au fost implicate 18 vehicule speciale, dintre care 14 au împrăștiat material antiderapant pe străzile unde s-a format polei. În total, a fost utilizată o cantitate de peste 180 de tone de amestec de nisip și sare.

Potrivit primarului general Ion Ceban, pe străzi au intervenit și 16 unități de tehnică specială ale Direcției Locativ-Comunală.

„În total, în ultimele două nopți au fost împrăștiate pe trotuare 30 de tone de sare, în special pe străzi aflate în pantă.

Rog foarte mult ca să depunem efort în continuare pentru a menține drumurile și trotuarele practicabile pe timp de iarnă.

Rog să monitorizați situația în detalii, să fie create grupe de intervenție, așa cum am făcut și anii precedenți, atât pe timp de zi, cât și pe parcursul nopții. Responsabilii să țină sub control și situația din curțile blocurilor și de pe trotuare.

Știu că stocurile de antiderapant au fost completate, fiind disponibile aproximativ 10 mii de tone de antiderapant în depozitele Întreprinderii ”Exdrupo”. În caz de necesitate, rog ca aceste stocuri să fie suplimentate și să se facă permanent calcule”, a punctat edilul.

Amintim că Direcția Locativ-Comunală a achiziționat peste 1300 de tone de antiderapant pentru trotuare și curți de bloc, cantitate suficientă pentru a face față sezonului de iarnă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata