În weekendul ce urmează se schimbă ora

0

În acest weekend ceasurile se dau înainte, iar noaptea devine mai scurtă. Astfel, noaptea de sâmbătă, 30 martie, spre duminică, 31 martie, să nu uităm să schimbăm acele ceasornicelor în cazul în care mai avem ceasuri mecanice. Cu un anunț în acest sens a venit purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă.

„Vestea bună este că în cazul gadgeturilor electronice această schimbare este realizată automat. Dar oricum, dacă aveți o întâlnire în duminica respectivă, să vă asigurați că ceasul arată ora corectă. Totodată, schimbarea orei de vară este o practică adoptată de mai multe țări europene și nu numai”, susține Daniel Vodă.

Totuși, există multe motive pentru care această practică este implementată.

Economisirea energiei: Ajustarea orei poate duce la economii de energie electrică, în special în ceea ce privește iluminatul, deoarece oamenii folosesc mai puțină lumină artificială în timpul serilor lungi de vară.

Creșterea activității economice: Orele lungi de lumină naturală în timpul serilor de vară pot stimula activitățile economice și sociale, deoarece oamenii au mai mult timp să petreacă afară și să se bucure de activități recreative.

Sincronizarea cu alte țări: Adoptarea orei de vară poate facilita comunicarea și comerțul internațional prin asigurarea unei mai bune sincronizări a programelor între țări care utilizează aceeași practică.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata