Incendii puternice de vegetație în Canada și Rusia

0

Mii de oameni au fost evacuați în Canada și în Rusia din cauza incendiilor masive de vegetație, ce s-au extins în mai multe localități. Autoritățile locale au decretat stare de urgență. În multe cazuri, din cauza rafalelor de vânt, flăcările se extind rapid.

Peste 100 de focare în Canada

În Canada cea mai afectată de incendii este provincia Alberta. Sunt peste 100 de focare, iar în multe zone pompierii încă nu au reușit localizarea flăcărilor, care continuă să se extindă, scrie BBC.

Autoritățile din Alberta au decretat stare de urgență și au dispus evacuarea a peste 24.000 de oameni.

Danielle Smith, prim-ministrul provinciei Alberta: „Nu este un pas pe care l-am făcut cu ușurință, dar este unul care va permite un răspuns cât mai rapid și mai eficient.”

Siberia, afectată de incendii

Și în Federația Rusă, mai multe regiuni din Siberia sunt grav afectate de incendii puternice de vegetație. Oamenii din mai multe localități au fost evacuați, iar unele drumuri au fost închise. În zonele calamitate a fost decretată stare de urgență. Sute de case au fost mistuite de flăcări.

Potrivit autorităților ruse, sunt înregistrate aproape 1.500 de focare, iar mii de hectare de pădure sunt în flăcări. În regiunile afectate au fost mobilizați peste 6.000 de pompieri și avioane specializate pentru stingerea incendiilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata