Incendiu la Briceni: Acoperișul unei case, în flăcări. Stăpânul, la spital

0

Un incendiu a izbucnit în după amiaza zilei de ieri în raionul Briceni.

Pompierii au intervenit în localitatea Caracușenii Vechi, în jurul orei 17:00.

Ajunși, aceștia au stabilit că arde acoperișul casei de locuit cu suprafața totală de 138 metri pătrați. Pompierii au reușit localizarea promptă a arderii, iar focul a fost lichidat complet la ora 18:36. 

În urma incendiului, proprietarul, un bărbat în vârstă de 57 de ani s-a ales cu arsuri la membrele inferioare. Acesta a fost preluat de Serviciul asistență medicală urgentă și transportat la spitalul raional, pentru îngrijiri de rigoare. La moment, starea bărbatului este satisfăcătoare. 

În urma incendiului au fost distruse mai multe bunuri materiale din podul casei, dar și circa 70% din acoperișul acesteia. Specialiștii IGSU au stabilit că o cauză prealabilă a izbucnirii incendiului ar fi prezența unor defecțiuni în instalațiile electrice. Laboratorul experimental antiincendiar urmează să stabilească toate circumstanțele apariției focului. 

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă cetățenii să respecte cu strictețe regulile de securitate și normele de exploatare a aparatelor electrice. Totodată, pompierii recomandă oamenilor să evite suprasolicitarea rețelei electrice prin folosirea simulantă a mai mult receptori. 

În caz de situații de risc și excepționale oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata