Inițiativa lui Ceban susținută în CMC:„Lucrătorii blocului alimentar din grădinițe vor primi ajutor material unic de un salariu de funcție”

0

Primarul general, Ion Ceban a reușit să le ofere un ajutor material angajaților blocului alimentar din instituțiile educaționale preșcolare din capitală, în valoare de un salariu de funcție, care va fi oferit în luna decembrie. Anunțul a fost făcut de edil pe pagina sa de facebook.

„Un salariu de funcție în calitate de ajutor material vor primi în luna decembrie bucătarii, ajutorii de bucătari și magazionerii din grădinițele din capitală. Mulțumesc consilierilor municipali care au susținut inițiativa mea, deoarece astăzi, situația din blocurile alimentare ale instituțiilor educaționale preșcolare este critică.

Salariul acestor categorii de angajați este unul mic, iar Primăria nu poate majora salariile, nici suplimente nu poate oferi cum o făceam recent”, a subliniat Ceban.

Totodată, Ceban a reamintit despre solicitarea adresată anterior Parlamentului și Guvernului privind majorarea salariilor acestei categorii de angajați, situația fiind critică în domeniu, menționând că în curând va posta răspunsul primit în acest sens de la instituția de resort.

Este de menționat că în Chișinău funcționează 154 de grădinițe, în care sunt prevăzute 585,5 unități de personal, unde real activează doar 486 angajați. Vârsta medie a personalului auxiliar de la blocurile alimentare constituie 57-65 ani. În cazul în care personalul dat demisionează, locurile vacante nu sunt suplinite. Programul de activitate începe cu ora 06:00 iar salariul ridicat de angajații blocului alimentar variază între 2322 lei – 3096 lei. La prepararea bucatelor sunt antrenate cadrele cu funcții de conducere și ajutorii de educatori, din lipsa de personal în domeniu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata