Inițiativa PSRM care prevede anularea penalităților și a unei părți din amenzi a fost respinsă de deputații PAS

0

Deputații PAS din comisia economie, buget și finanțe au respins proiectul de lege cu privire la anularea majorării de întârziere și a amenzilor, elaborat de un grup de deputați PSRM.

Președintele comisiei, deputatul PAS Dumitru Alaiba, a declarat că propunerea de a include acest document pe ordinea de zi nu poate fi susținută, pentru că proiectul nu ar avea avizul Guvernului.

La rândul său, vicepreședintele comisiei, socialistul Petru Burduja, care este și unul din autorii proiectului, a atras atenția majorității parlamentare că mai multe proiecte de lege propuse de opoziție acum mai bine de jumătate de an nu au primit încă aviz de la Executiv.

”Noi avem proiecte din august trecut care încă nu au avizul Guvernului nici până astăzi”, a spus Burduja.
Socialistul a menționat că aceste măsurile prevăzute în această inițiativă au mai fost aplicate cu succes în 2020 și ele urmează să asigurare sustenabilitatea economică prin susținerea directă din partea statului a cetățenilor și mediului de afaceri.

Inițiativa PSRM respinsă de PAS prevede anularea penalităților și amenzilor la toate tipurile de impozite și taxe, a primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală şi a contribuţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii, alte plăți stabilite de Codul fiscal.

Potrivit proiectului PSRM, se anulează 100% din penalitate și 50% din sancțiunea financiară aplicată contribuabilului, care va achita integral restanțele la plata impozitelor și taxelor, a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală și a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii existente până la 31 martie. În cazul achitării acestor plăți până la 31 iulie, se anulează 80% din penalitate și 40% din amendă. Totodată, dacă achitarea se va face până la 31 octombrie, se va anula 50% din penalitate și 25% din sancțiunea financiară.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata