Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, evită întâlnirea cu avocații Marinei Tauber

0

Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție, a refuzat să le răspundă avocaților Marinei Tauber, care au cerut să fie primiți astăzi în audiență. Menționăm că întâlnirea urma să aibă loc la ora 12:00. Reprezentanții apărării intenționau să-i prezinte noii șefe a Procuraturii Anticorupție informații despre mai mult abuzuri și ilegalități comise de subalternii săi, dar și să clarifice anumite aspecte ce țin de plasarea în detenție și anchetarea Marinei Tauber. 

„Am solicitat o întrevedere cu doamna procuror-șef a Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, dar cererea noastră a rămas fără examinare. Mai mult, noi ieri ne-am spus punctul de vedere față de unele ilegalități în privința arestului preventiv al Marinei Tauber. Astăzi, doamna Dragalin a vorbit despre transparență în procesul penal. Noi am cerut ca ședințele de judecată în dosarul Marinei Tauber să fie publice, dar atât Procuratura, cât și reprezentanții instanțelor de judecată au respins solicitarea noastră. Nici o întâlnire nu a fost stabilită cu șefa Procuraturii Anticorupție”, au spus avocații Marinei Tauber.

Avocații au anunțat public despre intenția de a se întâlni cu Veronica Dragalin ieri, în cadrul unei conferințe de presă. Asta după ce au prezentat mai multe dovezi, care confirmă că ancheta în cazul Marinei Tauber decurge cu grave abateri de la normele legale. Printre abuzurile semnalate se numără inclusiv faptul că procurorii anticorupție îi raportează zilnic ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, detalii cu privire la mersul anchetei, ceea ce confirmă substratul politic al acestui caz. În plus, potrivit apărării, reprezentanții guvernării PAS le-ar fi promis anchetatorilor din subordinea Veronicăi Dragalin favoruri și avansări în funcție, drept răsplată pentru abuzurile pe care le comit. Grav este și faptul că, în cele peste 30 de zile, de când se află încarcerată în Penitenciarul 13, Marina Tauber nu a fost audiată niciodată de procurorii care instrumentează cazul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata