Investiții pentru copiii Chișinăului: Spațiul modern de Joacă la Grădinița nr. 167

0

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a inaugurat astăzi un nou spațiu de joacă și de reabilitare la Grădinița nr. 167, din sectorul Centru.

„Acest spațiu modern va servi o platformă de interacțiune între toți copiii, promovând astfel acceptarea diferențelor și facilitând incluziunea socială”, a declarat Ceban într-o postare pe Facebook.

Spațiul de joacă este dotat cu echipamente și instalații specifice pentru copiii cu deficiențe auditive și asociate, dar și pentru copiii tipici. Aici se găsesc leagăne, tobogane, balansoare, o pistă de biciclete, un teren de sport și o zonă de joacă pentru copiii mici.

„În acest sens, Primăria Municipiului Chișinău a investit 300 de mii de lei, în cadrul programului „Buget Civil Chişinău 2023”. Proiectul la fost realizat în parteneriat cu Fundația de Caritate „Încredere”, care a alocat pentru fundamentul terenului de joacă 110 mii lei”, a mai spus Ceban.

Grădinița nr. 167 pentru copiii cu deficiențe auditive și asociate, cu practici incluzive, este una din cele 19 școli și grădinițe reparate și modernizate de Primăria Chișinău cu participarea financiară a partenerilor de dezvoltare: BERD, BEI și Fondul pentru energie E5P (State donatoare – UE, Suedia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Lituania, Norvegia, Polonia, România, Republica Slovacă), în cadrul Proiectului „Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chişinău”.

Costul lucrărilor pentru această instituţie preşcolară au fost de 427.304 euro şi au presupus schimbarea geamurilor şi uşilor pentru toate 4 blocuri, reparaţia acoperişurilor, schimbarea reţelei electrice şi instalarea becurilor LED, instalarea panourilor fotovoltaice, schimbarea sistemului de încălzire şi termoizolarea pereţilor blocurilor.

„Municipalitatea a depus eforturi maxime în ultimii ani pentru a crea condiții mai bune copiilor, cadrelor didactice și tuturor celor care activează în Grădiniţa nr.167. Astfel, în perioada 2019-2023 au fost efectuate mai multe lucrări de reparație: a blocurilor sanitare, a sălii festive, coridoarelor, depozitelor blocurilor alimentare, pavilionului pentru copiii hipoacuzici, a scărilor de acce犀利士 s pe teritoriul grădiniţei, reparaţia grupelor”, a mai spus Ceban.

În acest sens, Primăria Chișinău a investit 2 milioane 771 de mii de lei.

„Suntem dedicați creării unui mediu incluziv pentru toți copiii din Chișinău. Acest nou spațiu de joacă și de reabilitare este un exemplu concret al angajamentului nostru”, a încheiat Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata