Ion Ceban a avut o serie de întrevederi la Strasbourg, în cadrul Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei

0

Ion Ceban, primarul Chișinăului și vicepreședinte al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), a avut o serie de întrevederi la Strasbourg, în cadrul Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei. Printre subiectele abordate s-au numărat situația democrației locale în Republica Moldova, relațiile de colaborare dintre administrațiile publice locale și autoritatea centrală, precum și reforma APL-urilor.

„Am prezentat poziția oficială CALM privind situația democrației locale din Republica Moldova, dar și am discutat despre relațiile de colaborare a Administrațiilor Publice Locale cu autoritatea centrală, dar și despre implicarea CALM în procesul de reformare a APL-urilor din Republica Moldova”, a declarat Ion Ceban.

Primarul capitalei a transmis o scrisoare către Președintele Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, Leendert Verbeek, în care descrie colaborarea CALM cu autoritatea centrală și aspectele care sunt necesare de a fi luate în calcul. „Scrisoarea CALM pe care am transmis-o descrie colaborare CALM cu autoritatea centrală și aspectele care sunt necesare de a fi luate în calcul”, a precizat oficialul.

Ion Ceban a mai avut întâlniri cu echipa de monitorizare și raportorii pentru Republica Moldova, cu reprezentanți ai Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), precum și cu experți în domeniul patrimoniului cultural. În acest context, edilul capitalei a anunțat că analizează posibilitatea ca strada 31 August 1989 din Chișinău să devină pietonală în perimetrul străzilor Pușkin și Bodoni, unde au fost descoperite vestigii istorice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata