Ion Ceban a blocat Ștefan cel Mare în fața Primăriei pentru a demonstra că nu este nevoie de autorizație

0

Acțiune de protest din partea primarul general Ion Ceban, în urma minciunilor împrăștiate de către Guvernarea PAS. Edilul, în mod intenționat a blocat bulevardul Ștefan cel Mare, pentru a transmite un mesaj celor de la Guvernare, care îl acuză de „inacțiune” în urma protestelor organizate în fața Președinției și Parlamentului.

„Acestea sunt mașinile Primăriei Chișinău și noi în mod intenționat, în conformitate cu articolul 225 Cod Contravențional, în mod intenționat am blocat Ștefan cel Mare. Eu personal voi achita amenda pentru această neconformitate.

Ce însemnă acest lucru, cineva în mod intenționat a blocat artera principală din Municipiu Chișinău și acel cineva poartă răspundere. Nu îi autorizează Primăria, nu intervine Primăria, intervin organele de poliție, în conformitate cu prevederile legale. Minciuna celor din PAS, de ieri și de toate săptămânile acestea încercând să învinuiască Primăria că autorizează ceva, cum ar fi blocarea bulevardului Ștefan cel Mare în preajma președinției și Ștefan cel Mare, este o minciună crasă. Dacă aveți autorizația de blocare a drumului, rog să o prezentați astăzi în mod imediat. Asemenea autorizație nu există.

Dacă spuneți că nu puteți interveni, atunci prin analogie vă întreb eu. Cum a fost cu parada homosexualilor, când nu a existat autorizație din partea Primăriei, dar ați scos tot efectivul de poliție pe strada București și a bloca toate intersecțiile pentru a nu permite nimănui să între. Ați putut organiza fără niciun fel de autorizație a primăriei cu 4 milioane de lei protecția persoanelor la parada homosexualilor din Republica Moldova.

Încă ceva, când este nevoie de intervenția pompierilor, nu este nevoie de autorizația Primăriei, când este nevoie de intervenția ambulanțelor, nu este nevoie de autorizația primăriei”, a declarat edilul.

Ceban spune că Guvernul trișează trișează în mod deliberat. „Astăzi am semnat un demers în adresa acestor domni pentru a debloca strada. Autorizație nu a fost emisă de primărie, respectiv, Primăria nu are ce să retragă. În al doilea rând, poliția, în conformitate cu Codul Contravențional articolul 225, trebuie să intervină la blocarea străzilor, arterelor pe carosabil, cu toate acțiunile de rigoare. Noi nu avem poliție locală și nu putem interveni pe acest sens. Nu poate cineva din Primărie să facă acest lucru. Vreau să știe toată lumea că Guvernul trișează”, a conchid Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata